Den Britiske invasjonen  - del 2

Den Britiske invasjonen - del 2

Vil mindre Europeiske produsenter være en viktig del av den Europeiske sykkelbransjen fremover?

 

HOPE TECH

Britiske Hope har vært et av Simon sine favorittmerker helt siden han startet å sykle BMX i Southampton som 14-åring. Et tiår tidligere, samme år som jernteppet falt, var Hope blant de første til å produsere skivebremser. Hope opparbeidet seg raskt et merkenavn på bakgrunn av sine bremser og nav.

Hope Buzz

Hope nav var noe Simon og kompisene siklet over. Med misunnelse i blikket så de etter syklister som hadde kjøpt seg et Hope nav og stolt syklet rundt med den karakteristiske Hope buzz’en – lyden av kvalitet. Noen år senere, da kjærligheten hadde tatt Simon til Norge og Nordens Paris, begynte han med stisykling. Det var den perfekte anledningen til å endelig kjøpe seg Hope buzz’en: et Hope Pro Evo 2 nav.

Har du ikke hørt lyden, så kom innom oss på Tråkk så får du den demonstrert.

Produktene snakker

Hope har gjennom årene opprettholdt sin status som et kvalitetsmerke. Deres fokus har hele veien vært å lage produkter av høy kvalitet – let the products do the talking.

Og produktene taler for seg. Simon sitt hjulsett kjøpt i 2016, fungerer fortsatt like godt i dag, selv etter hard bruk på dårlig føre. Vi tør å påstå at det er ingen andre produkter i samme prisklasse som kan måle seg med kvaliteten til Hope. Det var derfor ingen tvil om at Tråkk skulle føre Hope.

Billig – lett – slitesterk

Mange mener at det kun er mulig å lage sykkelkomponenter som tilfredsstiller to av kakestykkene. Enten er de slitesterk og billig, men ikke lett, eller slitesterk og lett, men ikke billig.

Vi mener Hope er en av få produsenter som faktisk klarer å kombinere alle kakestykkene. Hope produserer kvalitetsprodukt som er problemfrie, til en fornuftig pris. De lager produktene sine for å vare. Tenk at det fortsatt er mulig å kjøpe vedlikeholdsdeler til produkter som er 15-20 år gamle. Det er ikke vanlig i bransjen! 

De har over årene holdt seg på et lavt prispunkt i forhold til den gode kvaliteten de leverer. Misforstå oss rett, Hope leverer ikke de billigste komponentene på markedet, men når du fordeler kostnaden over levetiden på komponentene, gir Hope svært god verdi for pengene.

Simon sitt bremsesett er 8 år gammelt. Den første sykkelen bremsene var montert på er dessverre ikke med oss lenger, men bremsene er fortsatt like gode som da de var helt nye. De er nettopp montert på sin syvende sykkel. Og ja, han skifter sykler like ofte som andre skifter underbukse. Fordelen med det for kunder av Tråkk, er at han har inngående kjennskap til hvordan mange ulike sykler oppfører seg under bruk. Simon er like stolt over Hope bremsene nå som da han kjøpte dem. Som han sier selv: Hope sine komponenter er på det laveste prispunktet der jeg ikke er bekymret for kvaliteten.

 

FREMTIDENS SYKKELBRANSJE?

Mange mindre lokale produsenter av sykkeldeler har opplevd en økning under pandemien. Lokale i den forstand at de har produksjonen sin i Europa. Det blir spennende å se fremover om disse har styrket sin posisjon i markedet også etter pandemien og at små aktører igjen vil bli en viktig del av den Europeiske sykkelbransjen.

11.02.2022 16:04